BWP en Halifax van het Kluizebos sluiten het jaar af als nummers één van de wereld

Fokkerij
09 okt 2017
Door Horseman Kristof

BWP en Halifax van het Kluizebos (v. Heartbreaker) sluiten het jaar af als de nummers één van de WBFSH ranking. Zij stonden maanden na elkaar bovenaan en op die positie sluiten zij ook het jaar af.

Halifax van het Kluizebos werd gefokt bij Stefaan Delabie. Als 6-jarige werd hij Belgisch kampioen met T&L ruiter Frédéric Vernaet in het zadel. Stephex Stables ruiter Lorenzo de Luca bracht de hengst naar de top van de wereld.

Naast Halifax heeft BWP nog drie andere paarden in de top tien staan met Gancia de Muze (v. Malito de Reve) op vier, Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) op zeven en Gazelle ter Elzen (v. Kashmir van Schuttershof) op de achtste plaats.

KWPN sluit het jaar af op de tweede plaats met G&C Arrayan (v. Baloubet du Rouet) als beste paard (4e plaats). Met sBs hebben we nog een tweede Belgisch stamboek in de top drie. Zij hebben deze positie te danken aan HH Azur (v. Thunder van de Zuuthoeve) die het jaar als nummer zes afsluit.

Studbook Zangersheide eindigde op de vijfde plaats met vice-Europees kampioen Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) individueel op de derde plaats.

Klik hier voor een volledig overzicht.