BMA legt de FEI, GCL en Tops Trading Belgium een boete op

Varia
18 apr 2018
Door Horseman Kristof

Het Mededingingscollege van de BMA (Belgische Mededingingsautoriteit) heeft dwangsommen opgelegd aan de FEI en de bvba’s Global Champions League en Tops Trading Belgium.

Het Mededingingscollege van de BMA heeft op 13 april 2018 dwangsommen opgelegd aan de FEI en de bvba’s Global Champions League en Tops Trading Belgium (hierna GCT/GCL) omdat zij geen uitvoering gaven aan de voorlopige maatregelen die het College hen oplegde in zijn beslissing van 20 december 2017. Deze maatregelen betroffen de groepen ruiters die uitgenodigd moeten worden voor jumping concours die georganiseerd worden door de Global Champions Tour (de GCT uitnodigingsregels). De BMA kan wanneer voorlopige maatregelen niet worden uitgevoerd, een dwangsom opleggen tot 5% van de gemiddelde dagelijkse omzet in België van de betrokken ondernemingen. Op basis van een raming van hun omzet in België is FEI een dwangsom opgelegd van 182 euro per dag tot de voorlopige maatregelen zijn uitgevoerd.

Het College aanvaardde dat GCT/GCL de uitnodigingsregels niet unilateraal kunnen wijzigen, maar initiatieven konden nemen om het beoogde resultaat te benaderen. Op basis van de hen toegerekende omzet werd een dwangsom opgelegd van 466 euro per dag tot het Auditoraat oordeelt dat zij de maatregelen redelijkerwijze hebben uitgevoerd.

Bron: 
Persbericht