Benjamin Pieters wint de Grote Prijs in Meerdonk

Jumping
16 apr 2018
Door Horseman Kristof

Het voorbije weekend stond er bij Stal Hulsterlo in Meerdonk een nationale Silver League wedstrijd op het programma. In de 1m40 hoge Grand Prix op zondagnamiddag streden dertien combinaties in een barrage om de overwinning. Benjamin Pieters was daarin de beste met Cabbo. Zij wonnen in een tijd van 42:47 seconden. Bertrand Genin en Espoir des Merisiers werden tweede in 43:54 seconden. Voor Max Sebrechts en Anita du Park was er een derde plaats. Thomas De Wit en Hidalgo namen de vierde plaats voor hun rekening. Tom Verduyn reed Kosmo van hof ter Boone naar de vijfde plaats.

Pieter Kenis was twee keer de snelste

Pieter Kenis had twee paarden aan de start in de barrage. Met Kapri de la Drie had hij de winnende tijd van 40:84 seconden, maar met een springfout eindigden zij op de achtste plaats. Met zijn andere troef Kussica T was hij ook sneller (41:68) dan winnaar Pieters, maar ook hier ging een balk tegen de vlakte.

Hans Van Laer en zijn eigen fokproduct Jackson van 't Laerhof wonnen de 1m30 reeks voor Shari De Laet (Hypnose vd Bosrand) en Elisa Strubbe (Kalif).
Ann Verdoodt schreef de 1m20 reeks op haar naam met Denook Fravanca.

Klik hier voor de uitslagen.