Belgische ruiters blijven presteren op MET I in Oliva

Jumping
20 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

Nadat deze ochtend Lieven Devos en Kelly Vandousselaere zich al in de prijzen wisten te rijden op de MET I in Oliva, was het nu de beurt aan enkele ander Belgen om van zich te laten horen. Deze namiddag stonden er twee 1.40m proeven op het programma waarin de Belgische combinaties weer sterk presteerden.

In de Silver 1.40m proef met barrage was het Nicola Philippaerts die in de prijzen eindigde. Met de tienjarige hengst Chilli Willi (v. Casall) bleef Philippaerts foutloos en kwalificeerde hij zich voor de barrage. In deze allesbeslissende barrage kreeg het Belgische kampioenenduo echter een fout aangerekend. Hierdoor eindigden ze op een elfde plaats.

De winst in deze proef was voor de Franse amazone Marie Demonte. Met de achtjarige ruin Arco de Paban (v. Lamm de Fetan) bleef ze foutloos in de barrage en dit in een tijd van 37.40 seconden. Deze combinatie bleef zo voor op de Tsjechische Anna Kellnerová en de BWP-merrie I'm Special Van ' T Heike (v. Lordanos). Zij finishten na 38.22 seconden. De Italiaan Lorenzo De Luca maakte de top drie compleet met de achtjarige merrie Evita Van'T Zoggehof. De Stephex ruiter debuteerde succesvol met deze SBS'er. Zij bleven foutloos in 38.41 seconden.

In de Bronze 1.40m proef tegen de klok was het dan weer Julien Macedoine die opnieuw van zich liet horen. Met de negenjarige merrie Delta Fee des Hazalles (v. Exploit de Roulard) reed hij naar een derde plaats. Het duo bleef foutloos in een tijd van 75.29 seconden.

Ze moesten zo slecht twee andere combinaties voor zich dulden. De Duitse amazone Christiane Boos reed naar de winst met haar zeventienjarige ruin Kilar (v. Carolus I). Zij kwamen zonder fouten te maken door het parcours in een tijd van 71.60 seconden. De Canadees Jonathan Ding volgde op de tweede plaats met de bruine ruin Editor (v. Darius). Voor hun noteerden we een nulronde in 74.95 seconden.

Aiko Paridaen volgde nog op een achtste plaats met de tienjarige Wedding Crasher (v. Comme D Api Vd Hacienda Z) na vier strafpunten in 76.57 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.