Belgische merries behoren tot de beste in de wereld

Fokkerij
04 jan 2018
Door Horseman Kristof

Terwijl de Selle Francais hengst Diamant de Semilly de Hippomundo rankings domineerde als vader van de meest verdienende springpaarden in 2017, zijn het de Belgische merries die in hun categorie bij de beste horen.

De BWP merrie Sara van het Parelshof (Voltaire x Ramiro Z) staat daarin op de nummer één positie met 701.117 euro. Er gaat geen ranking voorbij waarin Don VHP Z (1ste plaats) niet in voorkomt. Dit keer heeft hij als zoon van Sara zijn bijdrage. Sara is ook de moeder van HH Carlos Z (8ste plaats), Zora VHP Z (279ste plaats) en Ever So Clever Merelsnest Z (1033ste plaats).

Op de tweede plaats hebben we de Zangersheide merrie Canasta Z (Canabis Z x Caretan Z). Zij is de moeder van Caribis Z. Hij sprong in zijn eentje 285.490 euro bij elkaar. De 15-jarige schimmel merrie is zelf nog altijd actief op het hoogste niveau. Op de foto bovenaan zien we Canasta Z aan het werk met Lauren Hough in Aken.

De Oldenburgse merrie Gambele (Baloubet du Rouet x Willi) eindigde met 265.245 euro op de derde plaats. Dit bedrag werd bij elkaar gesprongen door Ladriano Z. Met Quilina Z (Quinar x Carthago Z) staat er nog een derde Belgisch paard in de top vier. Quillina Z haar zoon Chaqui Z sprong 169.840 euro bij elkaar.

Klik hier voor het volledige overzicht.