Belgische Children behalen brons op het Europees Kampioenschap

Jumping
11 jul 2018
Door Maxine Van Molecot

Op het Europees Kampioenschap voor de jeugd in Fontainebleau werd deze namiddag de tweede ronde van de landenwedstrijd en meteen ook de derde ronde van de Children competitie gesprongen. 

De Belgische Children reden de eerste dag naar een tiende plaats in het klassement met een totaal van negen strafpunten. Gisteren kwamen daar dan nog eens vier strafpunten bij en vandaag wisten de jonge amazones de nul op het scorebord te houden. Sterkhoudster van het team de eerste twee dagen, Elise Van den Branden, kreeg vandaag met Brillianthina van 't Ruytershof (v. Bamako de Muze) vier strafpunten aangerekend. Voor Aurelia Guisson met Berlini From Second Life Z (v. Caretano Z), Paris Vandousselaere met Quitona de la Cour Z (v. Major de la Cour) en Evelyne Putters met Angel van 'T Hof (v. Chin Chin) volgden er daarna steeds nulrondes. Hierdoor stegen de Children opnieuw en dat naar de derde plaats met in totaal 13 strafpunten. De eerste medaille op dit EK is zo binnen.

Goud ging naar het Duitse team. Zij zetten deze week een zeer sterke prestatie neer met in totaal maar vier strafpunten. Charlotte Höing (Bajala), Mikka Roth (Caboto), Mick Haunhorst (Conquest) en Chiara Reyer (Cederic) bleven de vorige twee dagen op een totaal van nul strafpunten staan en vandaag kwamen daar vier strafpunten bij. Dit was uiteindelijk nog goed voor de overwinning.

De Ierse equipe sprong vandaag naar het zilver. Zij kregen de eerste en tweede dag telkens vier strafpunten en vandaag bleef de nul op het scorebord. Zo kwamen zij op een totaal van acht strafpunten. Dit team bestond uit Sarah Fitzgerald (Master Holiday), Ciaran Foley (Ballylynchg Wizard), Lucy Morton (Delton) en Rhys Williams (CES Cruson).

Klik hier voor de volledige resultaten.