Belgen laten van zich horen in Grote Prijs MET II Oliva

Jumping
11 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Spaanse Oliva werd zonet de eerste CSI2* GP van MET II gereden. Het was een 1.45m proef met aparte barrage. Voor deze barrage wisten maar liefst 21 combinaties zich te kwalificeren. Onder hun zagen we zeven Belgen.

Winst was er voor de Franse ruiter Julien Epaillard en zijn twaalfjarige hengst Safari D'Auge (v. Diamant de Semilly). Zij wisten foutloos door de basisomloop en barrage te komen en dit in een tijd van 36.40 seconden. Hij was zo twee seconden sneller dan de Italiaan Lorenzo de Luca met de KWPN ruin de Flipper (v. Flipper d'Elle). Zij kwamen door de chrono na 38.33 seconden. De top drie werd vervolledigd door Thierry Rozier en de SBS'er Venezia d'Ecaussinnes (v. Kashmir van Schuttershof). Zij reden een nulronde in 38.45 seconden.

Verder in de top vijf zagen we onze landgenoot Constant Van Paesschen met Veneur d'Isigny (v. Diamant de Semilly) en Aldrick Cheronnet met Uris de La Roque (v. Capital). Zij finishten in respectievelijk 38.70 seconden en 39.47 seconden.

Hendrik Denutte stond lange tijd aan de leiding met de negenjarige Don Flamenco Vd Kranenburg (v. Flamenco Desemilly), maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de zesde plaats. Zij bleven foutloos in 39.88 seconden. Yves Vanderhasselt werd met Jeunesse (v. Eldorado van de Zeshoek) nog achtste en Thomas van Minnebruggen eindigde op plaats tien met Ibbo van 't Keldertje (v. Emerald Van 'T Ruytershof).

Klik hier voor de volledige resultaten.