Belgen goed van start op MET I Oliva

Jumping
17 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Spaanse Oliva is gisteren de Spring Mediterranean Equestrian Tour van start gegaan. Vandaag was het de tweede dag met enkel proeven voor jonge paarden. Zowel de vijf-, zes-, als zevenjarige paarden kwamen er aan de start.

De zevenjarige paarden kregen een parcours over een hoogte van 1.35m met barrage voorgeschoteld. In deze proef kwamen 37 combinaties aan de start waarvan 14 zich wisten te kwalificeren voor de barrage. De winst ging hier naar de Franse amazone Marie Demonte en Bianca de la Roche (v. Diamant de Semilly). Zij bleven foutloos in 43.15 seconden.

De tweede plaats ging naar de Brit Scott Brash, die met Hello Franklin (v. Billy Mexico) eveneens de nul op het scorebord hield en dit in een tijd van 43.47 seconden. Onze landgenote Fabienne Daigneux-Lange maakte de top drie compleet met Griet (v. Bugatti VDL). Deze combinatie reed foutloos rond in 45.80 seconden.

Constant Van Paesschen werd dan weer vierde met Quido Van De Helle (v. Quadros) en Lieven Devos werd zesde met Can't Stop 4 (v. Clearway). Voor hun waren er ook telkens foutloze omlopen.

Bij de vijfjarige paarden was er een derde plaats voor Julien Macedoine met Cassarino Z (v. Cassaro Z). Zij hielden de nul op het scorebord in deze 1.15m proef met directe barrage in een tijd van 47.53 seconden. In deze proef ging de winst naar de Duitse ruiter Marc Bettinger en Clarrisa van de Helle (v. Contadoro). Zij finishten al na 43.39 seconden. Op plaats twee zagen we de Italiaan Francesco Turturiello en Ilexia van de Eijkhof (v. Kannan), na een foutloze barrage in 45.99 seconden

Klik hier voor de resultaten.