Belgen eindigen vooraan in rankingproef Valkenswaard

Jumping
15 mei 2018
Door Maxine Van Molecot

Bij de Tops International Arena in Valkenswaard werd de dag afgesloten met de CSI2* 1.45m Longines Ranking proef. In deze proef tegen de klok kwamen 77 combinaties aan de start. Helemaal bovenaan op de resultaten zagen we twee landgenoten terug.

Gregory Wathelet verscheen aan de start met zijn nieuwe aanwinst Qualido 3 (v. Quicksilber). Deze bruine ruin zagen we tot voor kort nog aan het werk met de Franse ruiter Timothee Anciaume. Nu staat deze Hannoveraan dus op stal bij Wathelet net als zijn andere nieuwe aanwinst Hija van Strokapelleken. Het was meteen een zeer goede start. Het duo eindigde op de tweede plaats na een foutloze rit in 70.86 seconden.

Enkel Denis Lynch wist nog beter te doen met zijn trouwe partner All Star 5 (v. Argentinus). Zij kwamen door het parcours zonder fouten te maken en dit in een zeer snelle tijd van 68.98 seconden. De Amerikaanse Laura Kraut maakte het podium compleet met de AES ruin SFS Vincomte (v. Veni Vidi Vici). Voor hun was er een nulrit in 71.56 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Christian Rhomberg met Redley Kerfontaine (v. Robin II Z) en Karel Cox (foto) met Cascor Z (v. Casall). Zij finishten na respectievelijk 72.43 seconden en 72.45 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.