Bart Hermans schrijft de Z-reeks op zijn naam in Overpelt

Eventing
17 apr 2018
Door Horseman Kristof

Bart Hermans (LRV Kasterlee) ging van begin tot einde aan de leiding in de klasse Zwaar van de AVEVE Eventing Cup te Overpelt met zijn Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro). De nationale kampioen van 2015 (Haaltert) ging aan de leiding na het dressuuronderdeel en kreeg in de cross en het springen geen strafpunten meer op zijn rekening. Een mooi verjaardagscadeau op de vooravond van zijn 37ste verjaardag.  

De tweede plaats ging naar de nummer 1 van een week eerder in Vechmaal, Rob Everaert met Initiatief van de Kievitsdriessen. Lore Poelmans (LRV Vorselaar) en haar eigen fokproduct Hermes van het Strateneinde reden naar de derde plaats voor Tim Ooms van LRV Mol Achterbos (Equina van de Buitenheide) en Dirk Smeets (LRV Riksingen) met Icarus de Casmir.

De klasse Midden werd verdeeld in twee ringen. In deze goed bezette reeks waren de overwinningen voor Sien Kahn (LRV Mol Achterbos) met Dominant (v. Vainqueur) en Kari-Ann Verhaegen met Aventijn S.

In de klasse Licht was er goud voor Gitte Hertogs (LRV Oud-Turnhout) met Fazenda (v. Gaillard de la Pomme), Bjorn Van Uytvanck (LRV Eksaarde Doorslaar), Kristien Both (LRV Geetbets) met Mahalia) en de Nederlander Jan Van Beek met Hidalgo.

Bron: 
LRV