Auction Twinkeling op 18 augustus, gevolgd door de eerste Open Online Auction Twinkeling

Promo
05 jul 2018
Door Horseman Kristof

Auction Twinkeling, de veiling van elite springveulens, dit jaar op zaterdag 18 augustus op Stoeterij Twinkeling

Op zaterdag 18 augustus vindt de 5e editie van hun Auction Twinkeling. De veiling, die ondertussen een vaste waarde is geworden, verschuift op deze manier vroeger op de kalender.

Het veilingcomité heeft opnieuw een twintigtal elite springveulens geselecteerd bij top-fokkers. Deze veulens worden op zaterdagavond 18 augustus geveild op stoeterij Twinkeling. De aankondiging van de collectie wordt eind juli verwacht. “Onze collectie voor de veiling van zaterdag 18 augustus is ondertussen bijna compleet”, vertelt Bart Buyens. “We zijn opniieuw de baan op gegaan en streng geselecteerd op moederlijn en sportprestaties alsook de beweging en model van het veulen. Het is zeer leuk om meerdere jaren op rij met dezelfde topfokkers samen te kunnen werken. We kijken al uit naar 18 augustus!”

Parallel pakt Auction Twinkeling uit met een nieuw concept: de eerste Open Online Auction Twinkeling

Parallel aan deze veiling zal Auction Twinkeling ook een eerste Open Online Auction Twinkeling organiseren. De online veulenveiling van vorig jaar en de online veiling van jonge springpaarden eerder dit jaar waren een schot in de roos, waardoor Auction Twinkeling, als vele klanten de smaak te pakken hebben!

Leen Buyens licht toe: “Na het succes van onze vorige online veilingen en op vraag van vele fokkers hebben we beslist om een nieuw concept te introduceren; een open veiling van spring-gefokte veulens, fokmerries en embryo’s.  In tegenstelling tot de veiling van 18 augustus is er geen doorgedreven selectie en zal de veiling online doorgaan. Dit biedt een aantal interessante voordelen: Lokale fokkers die wensen te verkopen, kunnen op deze manier hun paarden en veulens voorstellen aan een wereldwijd publiek en dit met minimale moeite. Verder vinden we het belangrijk om de fokkers nog steeds de beste verkoopsvoorwaarden (zie hieronder) in de markt bieden. Dit wordt duidelijk meer en meer geapprecieerd.”

De online veiling loopt gelijktijdig met de andere veiling. Ze start op donderdag 16 augustus en loopt af op maandag 20 augustus op het online veilingplatform van Auction Twinkeling.

Hoe een veulen aanmelden voor de Open Online Auction?

Tot 15 juli kunnen eigenaars kunnen hun veulen, fokmerrie of embryo aanmelden op www.auction-twinkeling.com. Daarna zullen ze uitgenodigd worden op de foto- en video-dag die zal doorgaan op 21 en 22 juli. Elk veulen dient klinisch gekeurd te zijn door de eigen dierenarts, aangetoond door een klinische keuring van max. 1 maand oud.

Auction Twinkeling hecht altijd groot belang aan transparantie en goede voorwaarden voor de fokkers. De voorwaarden zijn zonder twijfel de beste van de markt:

  • Inschrijvingskost van 220€
  • 5% (excl. Btw) commissie bij verkoop
  • Geen terugkoopkosten
  • Elke eigenaar krijgt de foto’s en video

Aanmelden veulen/fokmerrie/embryo via het inschrijfformulier op www.auction-twinkeling.com

Meer info of vragen?: info@auction-twinkeling.com