Asmara du Courtisot Belgisch kampioen endurance 7 jarigen

Overige sport
09 mei 2017
Door Horseman Kristof

Ecurie des Sauvlons organiseerde afgelopen zondag voor de 23ste keer een endurance wedstrijd. Naast de nationale wedstrijden (CEN van 20 tot 80 km), stond net als vorig jaar ook een CEI1* 90 km op het programma die tevens het kader was voor het kampioenschap van België voor 7-jarige paarden. Twaalf combinaties gingen van start in deze CEI1* waaronder 5 zevenjarigen. Zeven combinaties haalden de finish waarvan slechts twee zevenjarigen. Louna Schuiten met Asmara du Courtisot werd kampioen voor Freddy Meurrens met Nibbles KH. 

De wedstijd werd gewonnen door Grace Gilmaire / Eau Noire Cassie aan een gemiddelde van 18,5 km/u, 8 minuten voor Louna Schuiten / Asmara du Courtisot aan een gemiddelde van 17,5 km/u.

Voor Louna Schuiten dus een kampioenschapstitel en een dubbel podium.

Asmara du Courtisot (Beau Bar x Java) is een volbloed arabische merrie, in Frankrijk geboren op de "élevage du Courtisot' (Aumerval, Pas de Calais), nog altijd in eigendom van de fokkers, Brigitte en Jean-Pierre Branly. Zij komt uit de moederstam Manganate via Djelfor.

Nibbles KH is een kruisting van Trakhener en Arabier (Paris x Karnaval). De ruin, in eigendom van ruiter Freddy Meurrens, stond al op het podium van de 6 jarigen vorig jaar in Lichtaart. 

Bron: 
KBRSF