Anthony Wellens wint 'Prijs Horseman Masters' in het Azelhof

Jumping
19 aug 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Azelhof stond vandaag nog de 'Prijs Horseman Masters' op het programma. Daarnaast werd er eveneens nog de finale voor zevenjarige paarden gesprongen. In beide proeven kwamen er heel wat combinaties aan de start. In de 1.40m proef kwamen er meer dan honderd combinaties aan de start en daarom werd het resultaat van deze proef gesplitst.

Zo won onze landgenoot Anthony Wellens deze proef met de bruine ruin Domenco (v. Cornet Stern). Zij bleven foutloos in een tijd van 32.09 seconden. Deze overwinning moest hij delen met de Braziliaanse Giovanna Sobania en de schimmelruin XK Atomo Clasi (v. Magnifico Hm). Zij kwamen door de finish na 32.18 seconden. De tweede plaats was voor Constant Van Paesschen en de achtjarige ruin Kid Pleasure D'asschaut (v. For Pleasure) en Francisco Mesquita Musa met Carlton du Friou Imperio Egipcio (v. For Pleasure). Het podium werd vervolledigd door Alberto Zorzi met Eclat du Bourbecq (v. Baloubet du Rouet) en Ivan Dalton met Ajaccienne (v. Calvaro F.C.). 

Bij de zevenjarige paarden ging de winst naar de Deen Emil Hallundbaek en de Selle Francais Bel Star. Dit duo bleef foutloos in een tijd van 27.26 seconden. Constant Van Paesschen volgde op de tweede plaats met Bugano de l'Abbaye (v. Ugano Sitte). Zij kwamen door de finish na 27.46 seconden. Bertram Allen maakte het podium compleet met Go To Fortuna (v. Eldorado van de Zeshoek). Voor hun was er een nulrit in 27.83 seconden.