Annelies Van Looveren is opnieuw kampioen van Antwerpen

Dressuur
25 sep 2018
Door Horseman Kristof

LRV Herenthout trekt met gezonde ambities naar de nationale LRV-Kampioenschappen. Een week geleden werd het pony-achttal provinciaal kampioen. In Merksplas werd het achttal van commandant Jef Mariën provinciaal kampioen in de hoogste reeks Zwaar A. Dat is ondertussen de derde titel op rij voor LRV Herenthout. LRV Herenthout wordt daarmee meteen één van de favorieten voor de nationale titel. Het achttal van LRV Herenthout bestond in Merksplas uit Freya De Ceulaer, Robin Mariën, Steven Mariën, Katrien Vermeulen, Willy Geerts, Nathalie Vermeulen, Marc Hoefkens en Maarten Geerts. ‘Dit heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar het doet deugd dat ons harde werk beloond wordt, zegt commandant Jef Mariën. De buren uit Grobbendonk reden naar de tweede plaats, brons was er voor LRV Sint-Lenaarts. In de reeks Zwaar B was het goud voor LRV Kasterlee, voor LRV Schoonbroek en LRV Lille. In de nieuwe reeks viertallen Zwaar B ging de overwinning naar LRV Pulderbos, voor LRV Beerse en LRV Broechem.

Individuele dressuur: Annelies blijft winnen 

In de individuele dressuur ging de overwinning in de hoogste reeks ZZ voor de vierde opéénvolgende keer naar Annelies Van Looveren van LRV Meerhout met Gravin van ’t Gestelhof (v. Warkant van ’t Gestelhof). Zowel bij de jury bij de letter ‘C’ als bij de letter ‘H’ kreeg Annelies de meeste punten. Kris Daems (LRV Poppel) reed met zijn Wo Diablo (v. Diamond Hit) naar zilver. Natascha Kessels (LRV Ranst) en haar Cenzo van de Smoutmolenhoeve (v. Don Renoir) pakten brons voor Xanthe De Backer en Karen Bries. 
In de klasse Zwaar 2 was er provinciaal goud voor Lotte Nestor (LRV Sint-Katelijne-Waver) met Ferrari (v. Fernando Torres). Stijn Rombouts en zijn Lars van der Hoenderheide (v. Negro) reden naar goud in de reeks Zwaar 1.

Bron: 
LRV