Annelies Van Looveren maakt haar favorietenrol helemaal waar

Dressuur
03 okt 2017
Door Horseman Kristof

LRV Bredene werd nationaal kampioen in de hoogste reeks van het groepsdressuur, Kissy Eerlings kroonde zich tot kampioene van de springklasse Zwaar en Annelies Van Looveren voegde een nieuwe kampioenentitel in de ZZ-dressuureeks aan haar palmares toe.

Op het Nationaal kampioenschap individuele dressuur in Vissenaken-Glabbeek plaatste topfavoriet Annelies Van Looveren (LRV Meerhout) zich met twee paarden voor de overkamping. Birgit Ceuleers (LRV Kortenaken) moest voor het nodige tegengewicht zorgen met haar Dodena (v. Vivaldo). In de overkamping bevestigde Annelies Van Looveren haar sterke proef met Don Saros van ’t Gestelhof (v. Saros van ’t Gestelhof). Haar proef was meteen goed voor de verlenging van haar Nationale titel. Annelies is meteen de eerste amazone die de Nationale Indoortitel combineert met de Nationale Outdoortitel. Birgit Ceuleers pakte zilver. Met Gravin van ’t Gestelhof (v. Warkant van ’t Gestelhof) reed Annelies naar brons. Lore Vandeborne van LRV Kuringen en haar Rosenthal Vdersace TK (v. Rapptaenzer) werden door de jury op de vierde plaats gezet. Raf Kooremans, de nationale LRV-springkampioen van 2016, reed zijn dressuurpaard Highlight (v. Hohenstein) naar de vijfde plaats.

In de klasse Zwaar 2 was het Nationale erelint voor Heleen Schuurmans (LRV Achel) met Jiljane van de Kampert (v. Lord Loxley). Xanthe De Backer van LRV Broechem pakte zilver met Batiqar (v. Obelisk) voor Sakina Van Dijck (LRV Schriek). Inge Vandael (LRV Kester) en haar Umaik-TL (v. Metall) reed naar een vierde plaats voor Nathalie De Wolf (LRV Brecht) met Withney (v. Gribaldi).

In de klasse Zwaar 1 keerde Lotte Nestor (LRV Sint-Katelijne-Waver) met goud en zilver naar huis. Met Ferrari (v. Fernando Torres) reed ze naar goud, met Jazz of Ballmore (v. Gribaldi) pakte ze zilver. Sakina Van Dijck (LRV Schriek) en Festivo (v. Florestan) waren goed voor brons.

In de klasse Midden 2 ging het erelint naar Xanthe De Backer van LRV Broechem met Show Girl (v. Show Star). In de klasse Midden 1 was die eer voor Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts) met Lars van de Hoenderheide (v. Negro). In de klasse Licht 2 werd er door drie ringwinnaars overgekampt. Het Nationale erelint ging in deze reeks naar de West-Vlaamse Joyce Coupillie (LRV Westkapelle) met Hazel Sollenburg (v. Charmingmood.)

Bron: 
LRV