Annelies Van Looveren doet er nog een kampioenentitel bij

Dressuur
13 sep 2017
Door Horseman Kristof

Tijdens de Antwerpse LRV kampioenschappen werd er ook gestreden om de titels binnen de individuele en groepsdressuur.
In de individuele dressuur ZZ reeks won Annelies Van Looveren net zoals vorig jaar het Provinciaal Kampioenschap. Don Saros van ’t Gestelhof (v. Saros van ‘t Gestelhof) liep met haar bij de beide jury’s naar een eerste plaats. Ook de plaatsen drie (Gravin van ’t Gestelhof) en vier (John van ’t Gestelhof) waren voor de amazone van LRV Meerhout. 
Dat Annelies niet het volledige podium van de ZZ-reeks innam, was de verdienste van de Provinciale springkampioen Raf Kooremans met Highlight (v. Hohenstein). De veelzijdige ruiter heeft een sterk seizoen in de hoogste dressuurklasse achter de rug en mag met ambitie naar het Nationaal Kampioenschap op 1 oktober (LRV Vissenaken-Glabbeek) uitkijken. Kris Daems (LRV Poppel) reed Wo Diablo (v. Diamond Hit) naar de vijfde plaats.

In de klasse Zwaar 2 won Sakina Van Dijck van LRV Schriek met Bonvivant (v. Tolando), provinciaal goud. In de klasse Zwaar 1 was die eer voor Lotte Nestor van LRV Sint-Katelijne-Waver en haar Ferrari (v. Fernando Torres) weggelegd.

LRV Herenthout ongenaakbaar in Zwaar A

LRV Herenthout, LRV Sint-Lenaarts en LRV Grobbendonk, in die volgorde mochten drie Antwerpse LRV-verenigingen overkampen in de hoogste klasse groepsdressuur Zwaar A. De volgorde van de voormiddag bleef na het overkampen ook de volgorde van het totaalklassement van het Kampioenschap. Met LRV Herenthout dat zowel in de voormiddag als in de overkamping met duidelijke cijfers won. In de nieuw ingevoerde klasse Zwaar B, viertallen, ging de overwinning naar LRV Oud-Turnhout.

Bron: 
LRV