75.000 euro voor veilingtopper KWPN Select Sale

Fokkerij
04 feb 2018
Door Horseman Kristof

De Jazz-zoon Kibo was gisterenavond voor 75.000 euro de veilingtopper van de dressuureditie van de KWPN Select Sale. Stoeterij Broere kocht de opvallende hengst uit een moeder van Totilas aan en daarmee blijft de aangewezen Jazz-zoon behouden voor de Nederlandse fokkerij. De gemiddelde prijs van de in totaal negentien geveilde dressuurhengsten kwam uit op bijna 35.000 euro.

Naast veilingtopper Kibo ging ook de spraakmakende Klasie (El Capone x Krack C) voor een mooi bedrag weg. Veilingmeester Frederik De Backer zag de hengst voor 60.000 euro naar de Verenigde Staten vertrekken. De hengst zal de komende tijd in training komen bij Stal Laarakkers. Voor de Desperado-zoon Kavallo viel de hamer op 56.000 euro, terwijl de Ferguson-zoon Knappe Jonge voor 50.000 euro ook de oversteek naar de Verenigde Staten zal maken.

Behouden voor Nederland
Verder vertrokken verschillende hengsten naar Zweden, Rusland, Schotland en België, terwijl de interessant gefokte H-Ekwador-zoon Kratos de Jeu in Nederland blijft voor 32.000 euro. De Ferdeaux-zoon Krack E, die het tot de tweede bezichtiging redde, werd op 46.000 euro afgeslagen. Voor de aangewezen hengst Kwadrate (Ebony x Dreamcatcher) werd 40.000 euro betaald, evenals voor de tweede bezichtigingshengst Kylian (Governor x Flemmingh). 

Bron: 
KWPN