70.000 euro voor veilingtopper Veulenveiling Prinsjesdag

Fokkerij
21 sep 2017
Door Horseman Kristof

Ook op de tweede dag van Veulenveiling Prinsjesdag werden records gebroken. Met een gemiddelde van €12.725 werd er in de breedte uitstekend gescoord bij de dressuurveulens, waarbij Marilyn-Dine (v.Daily Diamond) met €70.000 een fantastische uitschieter was. Een verrassend aantal nieuwe kopers sloeg hun slag tijdens de 25e editie van de veiling.

De gemiddelde prijs lag bijna €1.800 hoger dan vorig jaar. “Een fantastisch resultaat, net als bij de springveulens een mooie stijging ten opzichte van een jaar eerder. Wel waren de verschillen vandaag wat groter dan bij de springveulens, maar we hadden opnieuw zeer tevreden kopers en verkopers, en daar doen we het voor”, blikt voorzitter Arjan van der Waaij terug op opnieuw een zeer geslaagde avond. Het gros van de veulens blijft in Nederland, waarvan een opvallend deel door nieuwe kopers werd aangeschaft. “Veulenveiling Prinsjesdag heeft in de loop der jaren een geweldige reputatie opgebouwd en dat samen met een hele sterke veulencollectie, heeft veel nieuwe mensen naar de veiling gebracht. Dat zij dan ook zeer goed konden slagen vanavond, is een extra mooi compliment.”

Gedroomde editie

Het duurste veulen bleek de spraakmakende Daily Diamond-dochter Marilyn-Dine, die voor €70.000 door familie Lemmens van RS2 Dressage is aangeschaft. Meerdere veulens werden aangekocht door familie Hartog, waaronder de Glock’s Toto Jr.-zoon Marnix B (€44.000) en Magic Mike Texel (v.Dream Boy, €26.000. Met trainer Hans Bernoski als adviseur, werden deze interessante hengstveulens aangeschaft voor hun bij de Junioren rijdende dochter Laura. Onder de vele nieuwe kopers bevond zich ook de Amerikaan Robert Lindholm, de sponsor van de Olympische amazone Laura Graves, schafte via de telefoon drie zeer getalenteerde veulens aan. Onder hen de sterk bewegende Totilas-zoon Murano van de Moerhoek (€17.000) en de blikvanger Monet (v.Glock’s Toto Jr.). Ook bijzonder in trek bleken de Franklin-nakomelingen, zo bracht hengstveulen Milano (mv.Jazz) €42.000 op en werd merrieveulen Mi Amore VE op €32.000 afgeslagen. “Als organisatie zijn we 100% tevreden, over zowel vandaag als gister. Beide dagen hebben we een behoorlijke stijging van de gemiddelde prijs weten te realiseren, stonden de veulens er stuk voor stuk goed voor, was er veel publiek en veel nieuwe kopers. Een gedroomde jubileum-editie!”, aldus Van der Waaij.

Bron: 
Veulenveiling Prinsjesdag